← Vorige pagina
Weekendschool Leuk en Leerzaam
18 juli 2017


De naam en het logo van de Weekendschool in Hoogeveen zijn bekend. De Weekendschool gaat in het najaar van 2017 van start.Meer dan zeventig kinderen uit de Hoogeveen Zuid en Wolfsbos deden de afgelopen weken mee aan een naam- en logowedstrijd voor de nieuw op te zetten Weekendschool. 

In het weekend naar school gaan is voor leerlingen niet altijd even aantrekkelijk. Daarentegen vindt basisschoolleerling Lieke Nieuwland het wel leuk en leerzaam om bij bedrijven en instellingen langs te gaan om te ervaren wat al die beroepen inhouden. Op die manier wordt je blik op de wereld veel groter en dat sluit precies aan bij wat Chanel Usmany bedacht: een wereldbol met daarin het bekende handje van Jong Hoogeveen. Iets wat Martijn Boesenkool van Eyemedia en Bart Pijper als projectleider een sterk idee voor een logo vonden. De deelnemende klassen kregen allen bezoek van wethouder Vos die ze op de vroege ochtend verraste met een heerlijke taart.

Vanuit Jong Hoogeveen is het idee ontstaan om een Weekendschool in Hoogeveen op te starten. Weekendschool Leuk en Leerzaam is de plek waar enthousiaste kinderen uit Hoogeveen die een extra kans verdienen,kennis kunnen maken met boeiende leefwereldenom zodoende hun talenten te ontwikkelen.De Weekendschool brengt de wereld een beetje dichter bij de kinderen.

In het eerste jaar kunnen (maximaal 20) kinderen uit groep 7 elke zaterdagmiddag meedoen. De gastdocenten vertellen enthousiast over hun beroep en kinderen mogen zelf meewerken en zo ervaren hoe iets werkt. De kinderen ontwikkelen zo nieuwe vaardigheden en maken kennis met allerlei beroepen. Ze bouwen een netwerk op dat gunstig kan zijn voor hun toekomst. Ze komen met veel nieuwe dingen in aanraking en kunnen daardoor beter kiezen wat ze willen worden. De Weekendschool kan net dat extra steuntje in de rug zijn voor kinderen met een bepaald talent om zich op dat gebied verder te ontwikkelen.

De bijzondere dingen die de kinderen meemaken op de Weekendschool, delen zij natuurlijk in de klas, maar ook thuis. Zo inspireren ze klasgenoten, broertjes, zusjes en ouders. De Weekendschool gaat in het najaar van 2017 van start in Hoogeveen Zuid en Wolfsbos. Kinderen uit groep 7 krijgen in de klas informatie over de Weekendschool. Deelname aan de Weekendschool is gratis.

De Weekendschool is op dit moment in de opstartfase. Heb je vragen, dan kun je terecht bij Bart Pijper (b.pijper@swwh.nl, 0528- 278855). Bart is door SWW als projectleider voor de Weekendschool aangesteld. Lisette Trinks van CMO STAMM is, vanuit eerdere ervaringen met het opzetten en begeleiden van de weekendschool in Oldambt betrokken bij Weekendschool Leuk en Leerzaam.