← Vorige pagina
We zijn gestart !
08 november 2017


Zaterdag 4 november knipten 17 enthousiaste deelnemers en begeleiders van de Weekendschool Hoogeveen samen een lint door, dat symbool stond voor de start van de eerste Weekendschool van Drenthe.

Met 17 verschillende scharen werd benadrukt dat iedereen anders mag zijn.

Maar liefst twintig zaterdagen lang gaan de kinderen uit groep zeven bij allerlei bedrijven en instellingen langs om zodoende hun blik op de wereld te verruimen. Tijdens de eerste activiteit maakten ze kennis met het werk van projectleider en trainer Bart Pijper van SWW Hoogeveen.

Ze leerden hoe je weerbaar loopt, deden vertrouwensoefeningen en leerden elkaar beter kennen tijdens verschillende spelletjes en oefeningen. Aan het einde sloegen ze allemaal een plankje door. Leren door te doen is dan ook precies de werkwijze van de weekendschool.

De komende weken staan in het teken van journalistiek en media. Zo legt komende zaterdag Stefan van MeerVLOGS uit hoe je een leuke vlog kan maken. Ook gaan ze met een journalist en een week later met een fotograaf op pad en is er een bezoek aan een drukkerij gepland.

Volg de Weekendschool Hoogeveen op Facebook: https://www.facebook.com/leukenleerzaam/.