← Vorige pagina
Op bezoek bij WMD in Hoogeveen
25 maart 2019


23 maart 2019, een dag om te herinneren.

Dat we bij “Watermaatschappij Drenthe” locatie Hoogeveen, door maar liefst zes professionals ontvangen zouden worden dat hadden we niet zien aankomen. Stuk voor stuk enthousiaste mensen die met trots en passie hun beroep uitdragen. Juist naar deze passie en trots zijn wij bij de Weekendschool naar op zoek, want dat maakt nu net dat kinderen willen luisteren en graag willen leren en niet omdat het moet maar omdat het leuk is en het je kennis vergroot.

“Wat balen zeg dat we moeten stoppen want Mohammed vertelt net zo boeiend!“ Was vandaag een mooie uitspraak van Youri, één van de deelnemers van de Weekendschool.

We leerden van de teammanager en de directeur dat Drenthe het zachtste en meest schone kraanwater maakt van heel Nederland, wat zeg ik? Van de hele wereld! In Drenthe winnen we dat uit grondwater. Regendruppels van zo'n 50 jaar geleden zijn door vele lagen zand gesijpeld waarna het pas gewonnen wordt door de WMD. Met zand en lucht wordt het grondwater tot kraanwater geproduceerd. Gerrit, één van de machinisten in Hoogeveen liet ons alle stadia daarvan bekijken in de fabriek. Wat was dat boeiend zeg. Het ging ook gepaard met veel lawaai en een typisch luchtje, dat vond Lisa hier op de foto hieronder blijkbaar ook.
    
Ook mochten we proefjes met behulp van een veldanalist en een laborante in de praktijk brengen waardoor ieder kind met zijn/haar eigengemaakte scrubcrème en een potje smurfensnot voldaan en met een brede glimlach weer naar huis ging. Vooral Lise, want zij won de wedstrijd bij het verzinnen welke beroepen er wel niet allemaal zijn te bedenken bij een watermaatschappij. “Eigenlijk hebben we het samen gewonnen want ik kreeg veel hulp, het was echt teamwork."

Ik denk dat kinderen van de Weekendschool Hoogeveen voortaan alleen nog maar kraanwater zullen drinken want dat is zelfs nóg gezonder dan het water uit flesjes want daar zijn namelijk conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Ook is het veel goedkoper en milieuvriendelijker. WMD/Hoogeveen, een prachtig maatschappelijk betrokken bedrijf met een uniek product.

Petra, Gerrit, Hilda, Mohammed, Leo en Jeroen bedankt voor deze prachtige middag!