← Vorige pagina
Een middag in de gemeenteraad
02 juni 2018


Op 2 juni brachten de leerlingen van Weekendschool Hoogeveen een bezoekje aan het raadhuis. In de raadzaal werden zij ontvangen door burgemeester Karel Loohuis. Daarna mochten zij, met ondersteuning van een aantal raadsleden, zelf aan de slag als raad. De kinderen bogen zich over idee├źn voor een ideale speelplek. Een idee opleveren was echter niet voldoende, want er moest ook nog over uitvoering en kosten nagedacht worden.

Een pittige opdracht, die even werd onderbroken met een rondleiding door het raadhuis. De vleugel in de burgerzaal werd uitgebreid getest en ook de schilderijen in de kamer van de burgemeester werden uitvoerig bekeken.

Na deze onderbreking mochten de kinderen in de raadzaal hun plannen toelichten. De invulling van het nieuw te bouwen zwembad kwam daarbij uitgebreid aan bod. Zou een spannende glijbaan bijvoorbeeld geen fantastische aanvulling zijn? Burgemeester Loohuis beloofde alle plannen mee te nemen in het ontwerpproces, zodat haalbaarheid en budget bekeken gaan worden. Het kan dus heel goed zijn dat leerlingen uiteindelijk hun eigen idee terugzien. Omdat op de agenda van de raadsavond van 28 juni onder andere het zwembad staat, wil een aantal leerlingen graag aanwezig zijn bij deze avond. Zij zijn natuurlijk van harte uitgenodigd. Met dit leuke vooruitzicht werd de middag afgesloten.