← Vorige pagina
Een kijkje achter de schermen van de Mc Donald's
29 november 2018


Het was steenkoud in de grote diepvries. Bij -20 rilde de één het uit, maar een ander leek het niet te deren. De kinderen keken vol ontzag naar de duizenden hamburgers die hier op voorraad lagen. In de koelkast werd het begrip 'fifo' uitgelegd terwijl in het magazijn de stellingen bleken te kunnen rollen. Om de afvalstroom te beheren hebben ze hun eigen afval- en papierpers. Vol aandacht luisteren de kinderen ademloos naar de bevlogen uitleg van Richard.

Chantal liet de kinderen een film zien en bij haar mochten ze ook een kijkje nemen in de keuken. Wat een bedrijvigheid op de vierkante meter! Hier moet je goed kunnen samenwerken en snel kunnen  handelen. Chantal doet haar werk zichtbaar met passie en dat werkt aanstekelijk. De kinderen vonden het prachtig en bijna iedereen gaf aan dat ze hier op hun 15e wel aan de slag zouden willen. De happy meals smaakten ook nog eens heerlijk!  

Dit bezoek is mede mogelijk gemaakt door de Hoogeveense uitdaging. De organisatie die bedrijven en sociale vragen aan elkaar verbindt.

Namens de kinderen bedankt !