← Vorige pagina
Die politie is best wel cool!
03 februari 2018


Bij de weekendschool loop je zo maar de kans om in de boeien te worden geslagen! Als je dan ook nog eens in zo'n kleine kale cel zit, dan wil je maar wat graag aan de andere kant van die dikke deur staan en ontdekken dat werken bij de politie bijzonder gevarieerd is.

Je kan als hondengeleider met je eigen politiehond als collega gaan werken, maar dat is ook best wel eng, zo'n bijthond.

Dan is het stukken relaxter met de wijkagenten Arno Hiele & Geke Houwing. Stoere en duidelijke agenten die ook nog eens heel vriendelijk zijn. Er zijn nu al kinderen van de weekendschool die dromen van zo'n baan! 

Afwisselend is het op deze koude zaterdagmiddag in februari. De motoragent heeft er geen last van, hij is er goed op gekleed. De kinderen mogen allemaal even voelen hoe stoer het is om op zo'n grote motor te zitten. Ook laat hij zien, dat er behalve een AED apparaat en alcoholmeter ook een mandarijntje en een snelheidsmeter in zijn motortas ligt. Even later geeft hij via de portofoon door hoe hard een auto rijdt en mogen de kinderen rode of groene kaarten uitdelen aan de bestuurders. De helft van de bestuurders blijkt te hard te rijden en vinden het prachtig om op deze manier te worden aangesproken door de kinderen. 

De andere groep wordt ondertussen opeens weggeroepen voor een spoedklus tussendoor; er is een inbraak gepleegd in een woning van Domesta. Er volgt een grondige inspectie van alle ruimtes, er is buiten een sporenzoekactie naar peuken, bloed en voetafdrukken. Alle kapotte glas en een steen ligt aan de buitenkant en dat is heel verdacht. Na een analyse blijkt de bewoner zelf de dader te zijn. 

Flink afgekoeld maar zeer voldaan rijden de kinderen in het politiebuisje weer terug naar het bureau waar de agenten uitvoerig bedankt worden voor deze superleuke en leerzame middag.